Eker | Ekerli Yemek Tarifleri | Barbekü Soslu Sebzeli Tavuk Göğsü, Soğan piyazlık doğranır, sarımsaklar kıyılır. Kabukları soyulmuş domatesler küp küp doğranır. Tavuk göğüsleri ortadan ikiye kesilir. Bir kapta tereyağı üzerine acı toz kırmızı biber, kırmızı pul biber, karabiber ve tuz koyup karıştırılır. Kesilmiş tavuk göğüsleri sosa bulanıp, buzdolabında yarım saat bekletilir. Sosu için yayvan bir tencerede tereyağı, içine soğan ve sarımsaklar ilave edilip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanlar pembeleşince şeker ve sirke eklenerek kavrulur. Daha sonra içine doğranmış domatesler, salça, defne yaprağı, tuz, karabiber ve çok az su eklenip, orta ateşte bir taşım kaynatılır. Sos kaynarken, yağsız tavada bekleyen tavuklar kızartılır, servis tabağına alınır. Sosun içinden defne yaprağı çıkarılır. Sos tavukların üzerinde gezdirilir ve yemek servise hazır hale gelir. Yemekten sonra tatlı olarak Eker Sütlü Tatlılarından biri seçilir., Süt Ürünleri, Ayran, Yoğurt, Sütlü Tatlılar, Beyaz Peynir, Kaşar Peyniri, Kaymak, Tereyağı, Kefir, Pastörize Süt, UHT Süt, Bursa, Protein, Yoplus, Şirinler, Koşu, Yelken, Olympos Regatta, Eker I Run, Murekkep, Ahmet Eker, Nevra Eker, Özge Kiraz, Emre Yazgan, Sütlü Tatlı, Puding
EKER'Lİ YEMEK TARİFLERİ
İhtiyacınız olan en iyi yemek tarifleri...
EKER SPOR
Eker Spor dünyası ile ilgili her türlü bilgiye buradan ulaşabilirsiniz...
SIKÇA SORULAN SORULAR
Eker ve Eker ürünleri hakkında sıkça sorulan sorular için tıklayınız...
Soğan piyazlık doğranır, sarımsaklar kıyılır. Kabukları soyulmuş domatesler küp küp doğranır. Tavuk göğüsleri ortadan ikiye kesilir...
MALZEMELER
2 Yemek Kaşığı Eker Tereyağı
4 Adet Tavuk Göğsü
1 Tatlı Kaşığı Acı Toz Biber
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
Tuz, Karabiber
Sosu İçin
2 Yemek Kaşığı Eker Tereyağı
1 Adet Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Şeker
1 Yemek Kaşığı Sirke
1 adet defne yaprağı
3 Adet Domates
2 Yemek Kaşığı Sulandırılmış Salça
Tuz, Karabiber
YAPILIŞI
Soğan piyazlık doğranır, sarımsaklar kıyılır. Kabukları soyulmuş domatesler küp küp doğranır. Tavuk göğüsleri ortadan ikiye kesilir. Bir kapta tereyağı üzerine acı toz kırmızı biber, kırmızı pul biber, karabiber ve tuz koyup karıştırılır. Kesilmiş tavuk göğüsleri sosa bulanıp, buzdolabında yarım saat bekletilir. Sosu için yayvan bir tencerede tereyağı, içine soğan ve sarımsaklar ilave edilip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanlar pembeleşince şeker ve sirke eklenerek kavrulur. Daha sonra içine doğranmış domatesler, salça, defne yaprağı, tuz, karabiber ve çok az su eklenip, orta ateşte bir taşım kaynatılır. Sos kaynarken, yağsız tavada bekleyen tavuklar kızartılır, servis tabağına alınır. Sosun içinden defne yaprağı çıkarılır. Sos tavukların üzerinde gezdirilir ve yemek servise hazır hale gelir. Yemekten sonra tatlı olarak Eker Sütlü Tatlılarından biri seçilir.
Bu tarifi arkadaşınız ile paylaşmak için E-Posta Adresini girerek "Gönder" butonuna tıklamanız yeterli!
Eker E-Bülten
Eker E-Bülten'e abone olmak için E-Posta Adresinizi girerek "Kayıt Ol" butonuna tıklamanız yeterli!
Bizi Takip Edin
Eker hesaplarıyla sosyal medyada da aktif varlığını sürdürüyor...
Haberler
DÜZCE SATIŞ MÜDÜRLÜĞÜ HEDEF BÜYÜTTÜ
2017-01-30 00:00:00
Düzce satış müdürlüğü büyümesi ile hedef büyüterek daha büyük bir depoya taşındı.
EKER, MARKA İTİBARINI ARTTIRDI
2017-12-20 00:00:00
Eker, Marketing Türkiye ve Akademetre iş birliğiyle düzenlenen ve pazarlama sektörünün en önemli ödüllerinden biri olan The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri’nde ilk üçe girdi.
EKER’İN 27. BÖLGE DAĞITIM DEPOSU AFYONKARAHİSAR’DA AÇILDI.
2017-12-19 00:00:00
Eker, Türkiye’deki satış ve dağıtım ağını genişletmek için ;Türkiye’deki 27. , Ege bölgesindeki 7. bölge dağıtım deposunu Afyonkarahisar’a açtı
EKER’E KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK ÖDÜLÜ
2017-12-04 00:00:00
Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından düzenlenen 9. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri Sürdürülebilir Kalkınma Akademi Ödülleri’nde Eker , Adım Adım ile yaptığı işbirliği ile ödüle layık görüldü.