Eker | Ekerli Yemek Tarifleri | Kasar Dolgulu Tavuk Sarma, Tavuk göğsü streç film üzerine konulur. Taze otlar ince kıyılıp karıştırılır. Tavuk göğsüne tuz, karabiber ve ince kıyılan yeşilliklerden bir parça serpilir. Kaşar peyniri işaret parmağı kalınlığında dilimlenir. Yeşilliğin üzerine her bir tavuğa bir parça kaşar konulur. Tavuğun önce kenarları içe katlanır, ardından rulo şeklinde sarılır. 3 ayrı tabağa sırasıyla un, çırpılmış yumurta, galeta unu konulur. Tavuklar sırasıyla un, yumurta ve son olarak da galeta ununa bulanır. Yapışmaz tavada az yağ ile kızartılır. Tavukların her iki tarafı da kızardıktan sonra, 190 derece fırında 15 dakika pişirilir., Süt Ürünleri, Ayran, Yoğurt, Sütlü Tatlılar, Beyaz Peynir, Kaşar Peyniri, Kaymak, Tereyağı, Kefir, Pastörize Süt, UHT Süt, Bursa, Protein, Yoplus, Şirinler, Koşu, Yelken, Olympos Regatta, Eker I Run, Murekkep, Ahmet Eker, Nevra Eker, Özge Kiraz, Emre Yazgan, Sütlü Tatlı, Puding
KASAR DOLGULU TAVUK SARMA
Tavuk göğsü streç film üzerine konulur. Taze otlar ince kıyılıp karıştırılır. Tavuk göğsüne tuz, karabiber ve ince kıyılan yeşilliklerden bir parça serpilir...
MALZEMELER
4 Adet Tavuk Göğsü
200g Eker Kaşar Peyniri
2 dal Taze Soğan
Yarım Demet Maydanoz
Taze Kekik
1 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Galeta Unu
Eker Tereyağı
Tuz, Karabiber
YAPILIŞI
Tavuk göğsü streç film üzerine konulur. Taze otlar ince kıyılıp karıştırılır. Tavuk göğsüne tuz, karabiber ve ince kıyılan yeşilliklerden bir parça serpilir. Kaşar peyniri işaret parmağı kalınlığında dilimlenir. Yeşilliğin üzerine her bir tavuğa bir parça kaşar konulur. Tavuğun önce kenarları içe katlanır, ardından rulo şeklinde sarılır. 3 ayrı tabağa sırasıyla un, çırpılmış yumurta, galeta unu konulur. Tavuklar sırasıyla un, yumurta ve son olarak da galeta ununa bulanır. Yapışmaz tavada az yağ ile kızartılır. Tavukların her iki tarafı da kızardıktan sonra, 190 derece fırında 15 dakika pişirilir.
ARKADAŞINA GÖNDER
Bu tarifi arkadaşınız ile paylaşmak için E-Posta Adresini girerek "Gönder" butonuna tıklamanız yeterli!