Eker | Ekerli Yemek Tarifleri | Sebzeli Tavuklu Pirinç Pilavı, Pirinçler tereyağında kavrulur. Daha sonra su eklenir. Sebzeler haşlanırken tavuk katılır ve tuz ekilir. Suyu çekene kadar yüksek ateşte pişirilir, sonra kısık ateşte bekletilir. Eker Ayran ile servis edilir., Süt Ürünleri, Ayran, Yoğurt, Sütlü Tatlılar, Beyaz Peynir, Kaşar Peyniri, Kaymak, Tereyağı, Kefir, Pastörize Süt, UHT Süt, Bursa, Protein, Yoplus, Şirinler, Koşu, Yelken, Olympos Regatta, Eker I Run, Murekkep, Ahmet Eker, Nevra Eker, Özge Kiraz, Emre Yazgan, Sütlü Tatlı, Puding
SEBZELİ TAVUKLU PİRİNÇ PİLAVI
Pirinçler tereyağında kavrulur. Daha sonra su eklenir. Sebzeler haşlanırken tavuk katılır ve tuz ekilir. Suyu çekene kadar yüksek ateşte pişirilir...
MALZEMELER
1.5 Su Bardağı Pirinç
3 Bardak Su
1 Çay Bardağı Bezelye
1 Çay Bardağı Mısır
1 Adet Didiklenmiş Tavuk Göğsü
1 Çorba Kaşığı Eker Tereyağı
Tuz
YAPILIŞI
Pirinçler tereyağında kavrulur. Daha sonra su eklenir. Sebzeler haşlanırken tavuk katılır ve tuz ekilir. Suyu çekene kadar yüksek ateşte pişirilir, sonra kısık ateşte bekletilir. Eker Ayran ile servis edilir.
ARKADAŞINA GÖNDER
Bu tarifi arkadaşınız ile paylaşmak için E-Posta Adresini girerek "Gönder" butonuna tıklamanız yeterli!