Eker | Ekerli Yemek Tarifleri | Kıymalı Börek, Kıyma, tereyağ, soğan, domates ve dolmalık biber ince ince kıyılır, karabiber ile orta hararette kavurulur. Yarım saate ateşten alınıp içine ince kıyılmış maydanoz, fıstık, kuş üzümü, şeker, tuz ve yumurtalar katılarak karıştırılır. Yufkaların arası tereyağlanır ve harçlanır. 180 - 200 derece fırında 30 dakika pişirilir., Süt Ürünleri, Ayran, Yoğurt, Sütlü Tatlılar, Beyaz Peynir, Kaşar Peyniri, Kaymak, Tereyağı, Kefir, Pastörize Süt, UHT Süt, Bursa, Protein, Yoplus, Şirinler, Koşu, Yelken, Olympos Regatta, Eker I Run, Murekkep, Ahmet Eker, Nevra Eker, Özge Kiraz, Emre Yazgan, Sütlü Tatlı, Puding
KIYMALI BÖREK
Kıyma, tereyağ, soğan, domates ve dolmalık biber ince ince kıyılır, karabiber ile orta hararette kavurulur. Yarım saate ateşten alınıp içine ince kıyılmış maydanoz...
MALZEMELER
500g Dana/Kuzu Kıyması
4 Çorba Kaşığı Eker Tereyağı
1 Adet Soğan
1 Adet Dolmalık Biber
1 Adet Domates
1 Demet Kıyılmış Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı
2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
3 Adet Yumurta
6 Adet Yufka
YAPILIŞI
Kıyma, tereyağ, soğan, domates ve dolmalık biber ince ince kıyılır, karabiber ile orta hararette kavurulur. Yarım saate ateşten alınıp içine ince kıyılmış maydanoz, fıstık, kuş üzümü, şeker, tuz ve yumurtalar katılarak karıştırılır. Yufkaların arası tereyağlanır ve harçlanır. 180 - 200 derece fırında 30 dakika pişirilir.
ARKADAŞINA GÖNDER
Bu tarifi arkadaşınız ile paylaşmak için E-Posta Adresini girerek "Gönder" butonuna tıklamanız yeterli!